Sjukt igår ...

... hade biljett till årets match i AXA sportcenter. Toppmöte i kvalserien mellan Skellefteå och Södertälje. Tyvärr var jag tvungen att kasta in handduken och se matchen på tv istället. Förkylning satte krokben.

Fick dock kort rapport från platsen från vännen K. Läs och njut ...

Puh!

Hemma, har pustat ut. Det var en otrolig match, vilken stämning på läktaren och vilken förstaperiod, och en gastkramande dramatik i sista. Höll på krevera!
 
Nu har vi chansen. Vinner vi mot Malmö är vi klara, vad som än händer. Vågar man hoppas? Har räknat ut att om AIK tar 4 poäng till är vi klara, oavsett vad som händer i övriga matcher, och oavsett i vilka matcher vi tar dem. Däremot, om vi spöar Malmö kan vi förlora de två sista och är ändå klara. 4 poäng på de avslutande 3 matcherna, varav de två sista med Bofors borta och Rögle hemma? OK, en match i taget....



Trasig länk ...

... jag har förstått att DN länken till ang KG Hammar inte fungerade.
Här kommer en fungerande:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=532419

... just copy and paste :-)

hoppas den fungerar bättre ...

All djävulskap ...

... börjar med jämförelse, säger KG Hammar i dagens DN. Som vanligt är han aldelse lysande och lämnar mig inte oberörd. Får tanken att gå ett varv till och insikterna fördjupas.

Läs artikeln
här

På tal om Hammar. I helgen läste jag en krönika i mor och fars lokaltidning, Norra Västerbotten. Det var Olle Lundqvist som skrev intressant och bra. Tyvärr hittar jag ingen länk på www.norran.se.


Därför utlyser jag härmed bloggens första tävling. Den som hittar länken och lägger in den som kommentar vinner ett fint pris.


Första pris: biljett till Skellefteå AIK när vi, på borta plan, möter något stockolmslag i elitserien. Det kräver alltså att vi klarar kvalserien men det hoppas vi ju alla.

Kom igen nu tävlar vi ...


Vissa dagar ...

... har man det mycket bra.
Idag har det varit en sådan. Uppe norr där föräldrar och syskon bor finns något av himmelriket på jorden. En solig vårdag i älvssluttningen är sannerligen lisa för själen. På något sätt är det som att allting hör ihop och får sina förklaringar när man får lapa vårsol och titta ut över den frusna älven. Blir glad ända in vid sådana tillfällen.

Isen bär ännu så det blev också några kilometer skidåkning uppströms. En underbar upplevelse att åka i solgasset och höra älvens kluckande under skidorna.


Tycker lite synd om den som aldrig får uppleva naturen på detta sätt.


Vågar inte ...

... blogga om att vi tog tre nya poäng ikväll. Det har sett bra ut så många gånger och gått på tok så rädslan är stor att det upprepar sig.

Bror tipsar om en trevlig
blogg, en som boggar om Peter Le Marc. Kul!

Peter Le Marc är en stor artist. Tänk att man kan må så bra av att höra om hans ångest. Det finns ett djup och en lyrik som är i en egen klass. Ni missade väl inte Nalenkonserten på TV. Den släpps förövrigt på DVD 13 april, förmodligen för att hedra min mellanbror som blir äldre just den dagen. Han närmar sig 40 men når inte dit i år ...

Om jag skulle göra en lista över konserter jag vill se så skulle den absolut toppas av LeMarc ... Ska fundera på vad som är nummer två.

Gör inte ont alls ...

... igår kväll var det dags igen. Notting Hill visades på tv´n och jag såg den för typ tjugosjunde gången. Inte så märkvärdig film men ändå en film jag gärna ser. Gör inte ont nån'stans, oförarglig och varm. Tafatt och emellanåt vacker.

Jag tror världen behöver en Spike, en Martin och alla de andra. En bra film om vänskap ... och det kan väl inte göra ont för nån ... eller?

Vår i luften ...

... väldigt skön helg. Det känns att våren är på G. Takdropp och snösmältning. Vi har firat våren med storstädning av förråd och vind. Känns mycket bra. Nu är vi redo för sommar!

Strålande ...

sol idag på morgonen. Det känns som att våren är nära nu, riktigt skönt!

Har undvikigt att blogga ett par dagar nu. Blev lite jobbigt i onsdags när kvalserien startade. 0-3 efter tre Leksands andfall, enormt bra utdelning för dalmasarna samtidigt som AIK faktiskt spelade bra.
"-de prenumererar på tur", som som en av mina vänner sa när vi satt och skulle ha en kul kväll på O´learys. Dalmasen runt borde var dock mer nöjd.

Summan av matchen är dock att vi var värda minst en poäng. AIK var riktigt bra, Leksand var också bra men definitivt inte bättre. Skillnaden och den avgörande faktorn var effektivitet och Johan Backlund. Jaja, ikväll tar vi nya tag och hoppas vi på 3 poäng ...

Ska på jymping ikväll, vet inte riktigt vad jag känner för det  .... men vad gör man inte för familjefriden?

Kvalfyllt ...

... imorgon startar kvalserien. 19.00 har vi bokat bord på O´learys för att kunna följa matchen på TV. Det ligger någon skräckblandad förtjusning över det som väntar.

Allt för många tragiska minnen kan härledas till kvalserien men samtidigt är det ju nu det blir på riktigt. Och bara tanken på att Löven har börjat försäsongsträningen gör ju att glädjen är stor att få vara med till slutet trots allt...

Törs inte tippa hur det går men oj vad jag hoppas ....

Kvalserien


Det pratas väder ...

Idag, - 3 grader, lätt snöfall och tämligen vindstilla. Det pratas om att nu äntligen har det vänt. Igår morse var det minus 18 och vacker sol. Under dagen blev det minus 4 och ännu vackrare sol...

Det råder viss panik och oro i hufudstaden över att vintern aldrig lägger ner. Jag läste i DN av snön har legat i 79 dagar nu, något av rekord på senare år. Det riktiga rekordet är dock på 147 från 40-talet om jag kommer ihåg rätt.

Många teorier levereras vid fikabordet om vad detta extrema väder beror på. Själv röstar jag på normalfördelningskurvan + för mycket utsläpp. Förövrigt kan jag konstatera att det som här betraktas som extrema väderförhållanden mest liknar en fin påskdag i norra norrlands kustland.

Imorgon spår dock vädergummorna och gubbarna att det ska bli plusgrader. Mitt tips är att det dröjer inte så länge innan klagomuren för slask och blöta vägar växer sig hög. Vi verkar ha svårt för att vara nöjda med vädret just nu.

En stol för Göran P ...

 



Nu kan Göran Persson sitta bekvämt och fundera över sina politiska beslut.
Under hösten 2006 gjordes 100 stolar av 100 tjejer i Stockholm. Alla fick varsin pinnstol och massor med material. Ett projekt initierat av Sensus med syfte att låta tjejer ta plats!

Några av stolarna finns nu på Regerings kansliet i Stockholm, där vi hoppas att många politiker passerar och inser hur mycket kraft och kreativitet det finns.

Här kan du se några av stolarna i Görans korridorer
Här hittar du alla stolar

Skaparglädjen är det inget fel på ... Kul!


Utfrågning pågår ...

... för den som är intresserad av ÄB-valet så pågår just nu en utfrågning angående ny ärkebiskop.

Mitt val ... är att KG stannar

Mitt tips ... Anders W, nuvarande biskop i Växjö

Mitt hopp är ... AK Hammar

SVT24 direktsänder men det går säkert se i efterhand på www.svt.se

... förmodligen kommer dock detta val att spela mindre roll för Svenska kyrkan än det val som gjordes när KG blev biskop ... det är min övertygelse

Å hur var veckan ...

..en liten utvärdering:

Skulle:
  • träna två gånger ... blev en
  • spela tennis med K ... slutade med missförstånd
  • kolla biljetter inför friidrotts EM ... de släpps imorgon
  • städa förrådet ... blev magsjuk istället, eller var det en flykt?
Halvbra och tappra försök blir sammanfattningen.

Kul kommentar av mellanbror
här

Nu är jag redo för vår och sommar ...

Nu är jag redo för vår och sommar ...


Fyndat idag ...

... har länge funderat på skaffa MC igen när man ändå bor en bit söder om riktiga vintrar (detta år dock undantaget). Nu har jag slagit till och belastat nöjeskontot. Bild kommer strax.

Skulle göra tenniscomeback ikväll men tennispolaren var tvungen att ställa in. Krock i kalendern, trodde jag. För en stund sedan ringde han och undrade var jag var. Det SMS han skickade tidigare om tidskrocken gällde kommande söndag men jag tolkade in denna söndag och avbokade tiden. Kändes snopet att missa möjligheten att damma av talangen. Vi får ta nya tag....



 

Folkbildning ...

... kände viss oro när jag såg att reklam dök upp på min blogg. Men nu har jag upptäckt att det inte sällan handlar om folkbildning. Google bedriver kvalificerad folkbildning genom sin reklam...

  • Hur varm är solen?
  • Vilken stjärna ligger närmast?
  • Vem vann nobels fredspris 2002?

... är alla exempel på deras reklamfrågor. Förhoppningsvis fortsätter de hålla den nivån.

Som folkbildare i proffessionen känns det rätt bra att ha google i ryggen ...

Ny erfarenhet ...

...igår fick jag det tveksamma nöjet att lägga en ny upplevelse till erfarenhetskontot. Mitt i ett möte på eftermiddagen känner jag hur jag börjar svettas, blir varm och kall samtidigt. Måste rusa ut och väl på muggen får göra det som de flesta har provat. Kräkas!

Dåligt slut på en annars bra arbetsdag. Vet inte om det var någon skum lunch som ville ut eller om det var helt vanlig magsjuka. Piggare i dag men har en bit kvar till vasaloppsformen.

Illamående gjorde dock att jag missade att följa direktrapporteringen från gårdagens derby. Blev tydligen ingen större spänning. Skellefteå var bra och Löven dåliga, 7-0 säger väl allt och umelaget kan börja sommarträningen medan vi kämpar vidare ....

Just det känns riktigt bra!

En kul ...

... kommentar av min mellanbror, alltså lite äldre men inte äldst. Själv är jag yngst, ja ni fattar!

Själv är jag kluven inför Björklövens framgångar. Kul för mina vänner, kul med derbyn men å andra sidan så finns inte mycket som är så ångestladdat som en derbyförlust. Imorgon kväll avgörs det. Om laget i våra hjärtan vinner så avslutar det löven säsong och om löven vinner fortsätter kampen.

Angående hjälp uppför eller utför i vasaloppsspåren så vet jag inte vem vi skulle kunna förlita oss på. Det är ingen idé att anlita en hare, en sherpas vore mer på sin plats.

Någon frivillig?

Gårdagen var märklig ...

Åkte till jobbet men vände om efter några timmar. Rejält förkyld och lite feberkänning. Somnade djupt och drömde en konstig dröm. Brukar förövrigt inte vara medveten om mina drömmar.

Behövde dock återvända till jobbet senare och marinerad med lite alvedon kom jag på fötter till "Afternoon tea". Föreläsning och provsmakning av te. Folkbildning av högsta klass :-) Normala föreläsningar består ofta av 90% som man känner igen eller redan vet och 10% helt nya kunskaper. Denna kväll var det tvärt om. Kände igen 10% och resten var nytt, spännande!(men be mig inte återge vad det handlade om ...)

Jag fortsatte kvällen till Södra teatern och en spännande kväll kring religion, yttrandefrihet, globlisering och mänskliga rättigheter.

- Tänk vad mycket klokt folk det finns och ändå ser världen ut som den gör  ... märkligt!
Hela idésamtalet från Södran spelades in av SVT24 så håll ögonen öppna så kan ni får en bra stund i TV-soffan.


Oerhört bra avslut på en halvsjuk dag!


Nu är det kört ...

Fick mail av äldste brodern ...

"God morgon



Läser just din blogg och inser att nu är kanske läge att anta utmaningen om

ett lopp i fädrenas spår.. Själv har jag i ren glädje över att knät håller

för den ädlaste av sporter åkt mer skidor i år än de senast 20 åren (säger

kanske inte så mycket men...).
Försöker i dagarna övertala mellanbror att
åka älgstråket på söndag. Än så länge skyller han på materialproblem  - hävdar att spannet är för mjukt och att fästvallan därmed försämrar glidet -

men vi får väl se. Nej, men allvarligt, vi kanske skulle göra en satsning, man kan ju göra som det där italienska paret och skjuta på varandra i utförsbackarna. Hörde på radion att du kan åka till Torsby på snöläger i deras nya tunnel året om. Annars får du härmed en stående inbjudan till

träningsläger på "hemmaplan". Blir nästa vinter som den här så borde förutsättningarna finnas."

...känner hur snaran dras åt och det finns nu ingen återvändo. Blir att boka in träningsläger augusti, november och januari. 

Frågan är var man kan hitta sponsorer till projketet? De borde väl stå i kö ...


Blir inte alltid som man hoppas ...

Har en illussion om att någon gång åka vasaloppet. Ger ett officiellt löfte nu om att göra det innan jag fyller 40 år. Äldsta bror nådde den respektingivande åldern i somras och då var det tal om att vi skulle göra det tillsammans någon gång. Men det är ju lätt att prata ... Ger dock inte upp hoppet om att någon gång ...

...krasslig hela helgen och det är sällan kul. Det man tänkt göra blir inte gjort och den här sköna helgkänslan infinner sig inte riktigt.

Bara att ta nya tag, förhoppningsvis piggare im.

Att göra i veckan bl.a:
  • boka tenninstid med K
  • träna ett par gånger
  • börja röja i förrådet
  • kolla om biljetter till friidrotts em


Krasslig idag ...

Efter en kul kväll i Uppsala vaknade jag med känning av förkylning. På schemat stod IKEA och snöröjning, kanske hotet av de två uppgifterna som lockade fram snuvan ...

Lite alvedon gjorde mig dock körklar och IKEA väntade. Gick bra ända till vi kom till kök och porslin, halva Sthlm på samma plats, trångt och hysteriskt. Tänk att så många vill åka till denna plats på samma gång. Fick panik och ville därifrån. Hur kan det bli på samma sätt varje gång jag åker till IKEA??

Snökaos i trafiken hem. Allt vore mycket bättre om man fick vara ensam på vägen en sådan här dag. Kom hem tillslut. Allt på listan avprickat och inga bucklor på bilen, lysande ...

Värre gick det för bilarna runt Arlanda. Tydligen seriekrock med 30-tal bilar inblandade. Förhoppningsvis bara plåtskador och inga allvarliga mänsliga förluster. Otäck dag idag, borde införas bilförbud vid väder som dagens....

Imorgon - en av årets höjdpunkter. Vasaloppet, då blir det frukost framför tv´n. Tänd brasa och morgonrock på till dess täten har gått i mål.

Snart helg ...

... trött och genomarbetad i huvudet just nu!

Gör inte många knop på jobbet och det är lika bra att lämna in. Bilen styr till Uppsala för grabbkväll med goda vänner, blir mycket kul!

Har lurat på sekulariserad kristendom idag. Fick ett kul mail av kollega som var tvunget att besvaras. Det är ju livsfrågor och mångfald vi sysslar med på jobbet :-)

Hennes tes var (i förkortad version):
"Jag förstår mig inte på kristendomen alls. Mina morföräldrars stenhårda schartauanism är långt mer förståelig än den sekulariserade kristendomen som nästan alla mina kristna arbetskamrater är anhängare av.
Den sekulariserade kristendomen är precis lika motsägelsefull som begreppet jag just hittade på. Det finns typ inga regler, det finns typ ingenting man inte får göra och ingenting som man direkt bör göra. Åtminstone inte mer eller mindre än de som inte är anhängare."

Intressant tycker jag ... och mitt svar blev:

"Det som är spännande med en sekulariserad kristendom är kanske just att den inte är placerbar i ett logiskt fältslag, ett konformt livsmönster där alla tänker är och lever lika. Den typ, av dig kallad förståelig kristendom (t.ex. Schartauanism), är för mig helt oförståelig och ett ganska sentida teologiskt snedsprång. En religiös struktur som mer handlade om rädslor, makt och sociala mönster.

[...]

Tro är ju i sig en osäkerhet och en motpol till plausibla fakta. Och det är väl det som gör det intressant och spännande. Egentligen är det väl rätt mycket här i livet som vi inte kan verifiera och bevisa. Kanske det mesta…

[...]

Ps. Adam betyder människa (Obs, ej ett mans-namn) och själv tror jag att kristendomens kärna handlar om att bli som Jesus - bli människa Ds."

... samtalet fortsätter! Kul med bra kollegor.