Kan tänka mig att ...

 ...pennorna glöder hos många ute i stugorna.
En ny utställning om Jesus är på gång och det med buller och bång! En domprost avgår i protest för att han är rädd för reaktionerna, har tydligen dåliga erfarenheter av Ecce Homo.
Han gör också en jämförelse med Muhammedbilderna, det är nog hans sämsta argument. Det är en lätt haltande jämförelse. I vår protestantiska historia har vi aldrig haft något bildförbud, snarare tvärt om. Tänk bara på alla söndagsskolebilder.
Det bästa argumentet verkar vara att allt har gått lite för fort. Kanske kan man också kritisera summan pengar men sett på stiftets budget så är inte satsningen så gigantisk. Om man dessutom sätter summan i relation till vad t.ex kyrksilver och fögyllda kyrktuppar kan kosta så hamnar pengarna i perspektiv. 
Hur som helst så kan vi se framför oss många debattsidor fulla med upprörda tyckare som känner sig kränkta över bilder de aldrig har sett men hört talas om. De kommer att förfasas över kyrkans förfall och knappast notera att i utställningen kommer också kopplas debatter, seminarier och förmodligen många goda samtal.
En intressant detalj tycker jag det är att utställningen har funnits i ganska många år på andra platser utan några större själavårdsmässiga problem. Svensk kristenhet verkar ha lättare att hamna i själavårdsproblem när mästaren avbildas på ett för oss ovanligt sätt. Det förefaller vara en hoper kristna evigt rädda för uttryckssätt som kan ställa egna och de inlärda bilderna i ett annat ljus.
- Själv tänker jag att just rädslans och reaktionen därav borde vara det största själavårdsproblemet för en domprost, inte de provocerande bilderna ...
känner på mig att jag kommer att återkomma till detta ämne:-)


Märklig teori

... I en annan blogg läser jag om en märklig teori. Den finns att läsa i sin helhet  i den inte alltför konstruktiva tidningen Världen idag

Den journalistiska vinkeln går ut på att kompetens rinner ut ur organisationen med anledning av tillåtelse av kvinnliga präster och välsignelseakt av Homos. Dvs att kyrkan vill behandla alla människor lika. Naturligtvis kläs det i ord om att det är behandlingen av de som inte kan tillåta inte får vara med längre.

Man kan fråga sig om dräneringen av denna grupp egentligen av något större intresse framförallt om man ställer den i relation till vilken missad kompetens kyrkan hade lidit av om de som nu lämnar hade fått bestämma, t ex när det röstades om kvinnliga präster på 50-talet.
En undersökning av detta vore en intressant vinkel för en journalist  ... men det är väl för mycket begärt?

… länge sedan…

...det kom något nytt på bloggen!

Har haft en skön påskledighet och prioriterat tid utan dator. Välbehövligt faktiskt. Eldade ris, tvättade husfasad, grävde upp taggig buske, tvättade bil mm. Firade påsk med död och uppståndelse. Hela naturen firade påsk i Tyrestaskogen. ”Allt som var dött väcks till liv”

Njöt av läsning, KG Hammar (klok igen)
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=537855&previousRenderType=6

Haft en bra helg helt enkelt och nu vardag igen, inte så dumt det heller :-)


Mer konstgräs ...

Mycket fint spel, total dominans av IF Elfsborg rapporterar radiosporten men tyvärr, i skrivande stund kvitterar IFK Göteborg. Känner många som gråter när den nyheten når deras öron. Lider med er pojkar men förhoppningsvis är ni bäst när räkenskapens dag närmar sig.
Själv är jag som bekant en riktig vindflöjel när det gäller fotbollsallsvenskan. Jag håller alltid på vinnare. Mitt hjärta orkar bara med totalt engagemang under en säsong per år. Och detta år när vi kommit tillbaka till ishockeyns finrum känns det dumt att engagera sig i något som kan bli en besvikelse ...

Fina dagar ...

... har det varit ett tag nu. Våren har tagit sitt grepp, kvalserien är avgjord och vi närmar oss påsk som innebär lite ledighet. Har också hunnit träffa några glada vänner, hälsotillståndet är bra och vi ska måla om vardagsrummet.
Men alldeles nyss blev himlen lite mörkare, ett moln som jag iofs har fruktat och väntat gjorde entre. Bilen är nämligen på service idag. Det är en av de få sakerna som är värre än att gå till tandläkaren. Visste redan innan att det skulle bli dyrt. Vi satsar på stor service denna gång. Men nyss, och som alltid, ringde bilskojaren och ville göra mer, vilket naturligtvis också kostar mer. Ytterliggare 4000 för bromsskivor och klossar ...
Vet inte om man ska skratta eller gråta, kostar på att ligga på topp är en klycha som känns begie just idag... Å bromsar kan man väl inte välja bort på en bil så det är bara bita i det sura äpplet och ge problematiken perspektiv.
Vi mår ju trots allt väldigt bra ... den tanken gör tillvaron ljusare! 

JAAAAAAAAAAAAAAAA ....

... ökenvandringen är över och befrielsen är här. Äntligen har vi hittat hem!

Alla älskar Skellefteå AIK, Skellefteå AIK, Skellefteå AIK.
Alla älskar Skellefteå AIK, Skellefteå AIK, Skellefteå AIK.

Sjung me ....


förhoppningsvis ...

... stänger vi butiken ikväll. Jag hoppas jag slipper blogga om kvalserieångesten något mer. Just nu slipper jag dock inte. Vi har chansen att ta steget upp om ett par timmar. Då kan 16 års väntan vara över.
Jag vet att en del tycker jag bloggar för mycket om kvalserien man faktum är ju att bloggen har lovat innhålla tankar om omvärlden så som jag ser den och just nu ligger kvaldimman tät vid min utsiktspunkt och då är det inte lätt att se något annat. Förhoppingsvis lättar det imorgon, dimman drar iväg, sikten blir klar och jag kan se fler perspektiv av omvärlden ...
Kan inte helt garantera att hockeyn lämnar mitt perspektiv men det kanske kan spädas ut i alla fall ...


Första snödroppen ...

... ett säkert vårtecken som alla känner till är Skellefteå AIK kamp om elitserieplats, ett annat är att uteserveringarna börjar monteras och befolkas. Det tredje tecknet är snödroppar som vaknar till liv.
Nu är vårens treenighet fullbordat. Igår skådade jag den första snödroppen på tomten. De andra två tecknen är sen ett par veckor kända.

Kanske kommer värmen trots allt, gäller bara att ha tålamod ...

Kablar också ...

... har haft probelm med bredband och telefon en tid. Bägge levereras av Bredbandsbolaget och har fungerat rätt bra länge men inte sista tiden. Plötsligt känns telefon och bredband väldigt dyrt när det inte ens går att använda.

Igår tog jag tag i problemet. Efter lång stund i telefonkö kom jag i kontakt med servicekillen. Jag kunde svara på alla hans frågor och kände mig riktigt duktig. Det var inget enkelt fel. Alltid lite nervöst att ringa support den kan ju vara nåt så löjligt som en kontakt eller kabel.
När vi i stort sett var klara så frågade han om den första telefonkabeln, från jacket till första splitten var lång. Jag kröp ner och kollade och så att det fysiska avståndet var typ 50 cm men kabeln typ 5 meter vackert ihoprullad.
- Där kan problemet sitta, konstaterade han triupforiskt. Det kan blidas någon form av magnetism i ihoprullade telefonkablar. Testa byta annars är nog probelmet i modemet blev hans råd.

Sagt och gjort, efter byte av kabel har vi kontakt med omvärlden igen! Skönt ....