sten-george

Skellefteå AIK´s säsong är slut men lättnaden över förnyat kontrakt finns kvar. Hittade en bra länk på you tube

... man kan inte bli annat än varm i kroppen. I jämförelse är man ju blek supporter ;)

Intressant på TV igår...

SVT sände en brittisk dokumentär om Yosuf Islam eller "morning has brooken" Cat Stevens.

En framgångsrik artist som lämnade det offentliga livet (i alla fall om det offentliga livet ses genom västvärldens ögon). Han konverterade till Islam, slängde ut sina gitarrer och blev en viktig person i en mulismsk kontext. Hans resa är intressant, verkar vara en klok man som nu hittat tillbaka till musiken men genom en annan dörr. Håll ögonen öppna om det går någon repris. Tyvärr verkar programmen inte finnas tillgänglig på webben, men vem vet det kanske dyker upp.

Förövrigt var det också en väldigt bra fotbollsmatch på TV igår också. Man U vs. Milan.

En toppenkväll helt enkelt ;)

Queer arkitektur

- Vi bygger hus, men husen är med och konstruerar de liv vi lever­, säger hon och tillägger att arkitekturen tenderar att upp­repa en sanning om hur människor lever­, säger Katarina Bonnevier.

Idag är det en artikel med ett innehåll jag sällan har funderat över. En ny doktorsavhandling om arktiektur ur ett Queert perspektiv har skrivits. (Hela artikeln
här)

Kanske är det något att fundera vidare på.

Här kan du göra en stadsvandring med Katarina Bonnevier. Det är nog ett kul sätt att ta del av en doktorsavhandling ;)

Helt oväntat ...

... omnämns jag i rikspressen idag. Iofs inte de största drakarna men känns ovant ändå.

Här kan du läsa om mitt nya jobb

Rädda humanismen från Humanisterna

Förbundet Humanisterna med Sturmark i spetsen bedriver just nu aktivt lobbyarbete för sin sak. Han är något av en frikyrkopastor i kubik genom sin genuina vetenskapstro. Igår skrev han en artikel om skolkyrkan i Visby där han diskvalifiserar människor med annan tro än vetenskapstro från skolledartjänster idag får han dock mothugg.
Systerföreningen Svenska Humanistiska förbundets ordförande vill rädda humanismen från Humanisterna.

Insiktsfull och klokt tillskillnad från vetenskapspastorn.

Bägge artiklarna hittar du
här


Svart bok

... läser just nu en intressant bok om Bibeltolkningens bakgator. För den som inte tycker att det är kul med 500 sidor tätskriven teologi kan man man klicka här. Där finns en lysande essä av KG Hammar omkring boken.

Förövrigt: jag trodde själv denna blogg var död men kanske är den bara döende eller inspirerad av påskens uppståndelsetema. Det finns ett litet hopp om återtåg i bloggsfären