Klimatet ...

... är det en slump att klimatfrågan har blivit i ropet just nu? Det blev inte den valfråga som det kanske borde men nu är den på allas läppar eller iaf får frågan stor publicitet. Var klimatet jättemycket bättre i augusti ...

Vore intressant med en eftervalsanalys kring detta ... jag gör en egen så länge ;)

När regeringen får kritik för nytt regelverk kring tex. a-kasse regler är svaret "det var ju denna politik vi gick till val på så varför denna uppståndelse" ... är det ett bra svar?

När regeringen får frågor kring mijöfrågor är svaret om möjigt ännu tunnare men egentligen skulle svaret kunna vara sammalunda ... dvs. inget svar alls ... tycker det är lite oroande.

Förövrigt vill jag uppge Ulla Hamilton, Stockholms nya miljöborgarråd, som referens till denna korta analys. Hon har visat sig i TV flera gånger sista dagarna och allt hon säger bekräftar analysen att mijöfrågorna är ickefrågor och underställt "arbetslinjen" ... om vi så ska gå omkring med syrgasmasker i huvudstaden. Vi ska "acceptera att Stockholm är en storstad"

"kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill, jorden vi ärvde och lunden så fina"






Måndag morgon ...

...ovanligt lungt i hufvudstaden denna morgon. Har annars skaffat mig en god vana att starta veckan riktigt tidigt för att slippa rusningen och det totala kaoset.

Riktigt tidigt är dock en relativ benämning. I min värld är jag duktig om jag lämnar hemmet innan klockan sju. Dessutom är skillnaden mellan tidig morgon och en normal morgon ca 18 minuter, inte mycket alls men kan dock bidra till att tycka sig vara duktig och smart. Skillnaden i restid kan också resultera i 18 minuter och då börjar det märkas.

För övrigt:
2 grader varmt, vindstilla och klart till halvklart. Blir nog en fin dag för den som får vara utomhus idag.