Finanserna och strutsen ...



.... tittade just in på mitt fondkonto och inser att lågkonjunkturen har blivit min verklighet. Det känns inte helt bra men imorse lyssnade jag på Jan Bylund, omvärldsanalytiker, som hade två konkreta råd att ge till mig i den aktuella finanskrisen:

- besegra A-ekonomi
- svara överdrivet positivt om Sifo eller Orvesto ringer

Lyssna på inslaget
här. Det är cirka fem minuters visdom om strutsar, Island, Pelle Edin och hjärnspöken. 

Jan Bylund agerar också, när han inte är omvärldsanalytiker, som komiker och ordvrängare :)

Mysmjukisar

Fick en inbjudan till en ny facebook-grupp för en liten stund sen:

Tänk dig att det är en söndag. Du har precis vaknat, varit på toa och pinkelinkat, gäspat ett par gånger och gnuggat ögonen. Vad är skönare efter det än att ta på sig sina favvomjukisar?

Tänk dig att du kommer hem efter en lång dag. Du är helt dimmig i huvudet, utmattad, trött, vill ha en stund för dig själv och koppla av. Visst börjar du knäppa av dina jeans eller dra ner kjolen innan du ens kommit till din dörr för att just ta på dig dina favvomjukisar?

Tänk dig att du ska hem till en kompis o softa, glo på en film, ta en kaffe, snacka lite skit. Visst finns det inget bättre än att dega i sina favvomjukisar?


Naturligtvis vill man vara med i en grupp där man för en stund får vara sig själv ...

Verkligheten ...



Sitter och lyssnar på partiledardebatten och det hänvisas till verkligheten. Alla sju partiledare har varit ute och lyssnat till en verklighet som lärt dem så mycket. Verkligheten blir liksom garanten för att ha rätt i olika frågor.

... intressant att man lyssnar så olika, tolkar så olika och förstår så olika.

Men det är kanske just det som är verkligheten ...

Skor som går före



Min skor offentliggjordes genom
Kyrkoordnarens försorg för en tid sedan. Han fantastiska blogg har en rätt stor läsekrets och det är intressant att se hur mina skor ibland går före mig.


Flera gånger senaste tiden har människor (typ 5, allt är relativt), för mig rätt okända, kommenterat mina snygga skor och hänvisat till att de är synliga på nätet.


En lite intressant iakttagelse tycker jag. Bloggandet kan öppna dörrar till samtal som aldrig annars hade kommit till stånd.


Lättsmält och matnyttigt



Serietidningar hör min barndom till. Buster var favoriten tätt följd av Fantomen och 91án Karlsson. Numer läser jag mest annat men i stugan har vi en liten gömma med gamla tidningar. Alltid lika kul att hitta.
Vårt lilla arkiv leder ibland till kö till utedasset, det hör liksom också barndommen till :)


- Imorse fick jag en bra start på dagen tillsammsn med en Fantomen från 1981


lyx punkt nu



Kvällssol och morgonfrost ...

Just nu befinner jag mig på helt rätt plats. I stugan, vid en liten sjö. Eldar i kaminen, dricker lite för stark kaffe, promenerar i skogen och läser böcker ... Gör inte ont alls :)