himlen runt hörnet ...

... sjunger Lisa Nilsson. Själv är jag på semester i Sälen och tänker att jag har himlen här och nu. En sagolik dag är till ända. Strålande väder, bra backar och vackra fjäll. Dessutom god mat, underbar familj och just pratat med vår Kina-resenär som är hemma och välmående ... kan inte bli mycket bättre :)


Stilla veckan och om att låta tanken tänka ...

image122

Nu inleder vi stilla veckan och jag funderar lite över vad det innebär. I kyrkans värld har stilla veckan sin tydliga beskrivning och innehåll. Läs gärna mer
här.

Men vad betyder det för mig, finns det någon poäng med rytm. Vi firar kanelbullens dag, internationella kvinnodagen och nationaldagar osv. I Kyrkans firar vi dagar och teman hela tiden men sällan stannar vi upp och  och jag tänker att det går alltför obemärk förbi.

Kanske ska jag använda denna vecka till att stilla fundera ett varv till på saker och ting ?.



Jag åkte med en taxichaufför härom dagen och vi pratade om att jag skulle till en församling och medverka. Han var själv intresserad av Buddismen, gift med en kvinna med börd från Asien och som har vuxit upp i en buddistisk kontext.
- De är så trevliga och vänliga. Det är så okomplicerat och kärleksfullt med Buddismen, sa den glade taxichaffisen.

Jag höll med, mina möten med Buddister är också positiva. Vi pratade om Biskopen i stan och han gillades, chaffisen verkade för övrigt inte ha några problem med mig heller. Självklart fanns det anledning att också prata lite hockey ...

På väg hem från besöket i församlingen funderade jag över hur taxichaffisen skulle ha upplevt det jag var med på. De människor som arbetar i den Svensk kyrkliga församling som han är medlem i. Dessa människor, som  representerar allt gott som han refererade till när det gällde Buddismen - otroligt trevliga, varma, kärleksfulla och enkla medmänniskor ...

... undrar om han vet, eller om han ser likheten mellan de goda exemplen på människor som för honom representerar Buddismen och dessa Svensk kyrkliga grannar.

Jag funderar; ? hur kommer det sig att referensen när det gäller Buddismen handlar om vanliga människor som vi möter på resor i Asien ? helt riktig referenspunkt för övrigt ? men referenspunkten när det gäller t.ex. kristna människor (men gäller också Islam och muslimer) är helt andra.
Referenspunkten blir, istället för människor vi dagligen möter, det som ligger på någon kant. Gärna i närheten av någon moralisk eller etisk diskussion. Referenspunkten kan också vara en ganska historisk och generaliserande företeelse som det är svårt att hitta företrädare för. Det blir någon slags vulgäruppfattning av något som faktiskt vill väldigt mycket gott.

Jag tror att jag ska fundera på referenspunkter denna vecka ? kanske dyker någon god tanke upp

Nu går vi in en vecka som är kärlekens väg, offrets väg, upprättelsens väg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

...nu är det vår

image121
Dagens väder säger:
plus 1 grad, känns som minus 2 grader

Fick igång Mororcykeln igår kväll. Den har stått avställd i garaget i 6 månader och samlat damm.
Startgas, bra batteri och tålamod var de viktiga beståndsdelarna för att lyckas denna vår.

Nu är det bara att tro på varmare väder så börjar vi rulla igen.
- För intresserade spekulanter så kan jag meddela att motorcykeln är till salu. Tanken är att frånvaro av MC kan skapa förutsättningar för närvaro av båt.

Goda nyheter



Nationellt stöd till Volontärbyrån möjliggör ökat ideellt engagemang.

Volontärbyrån får stöd av regeringen till att utveckla sitt arbete. Det är också kul och det är viktigt. Det är också intressant att det ges utifrån ett folkhälsoperspektiv. Man mår bra av att engagera sig. Jag tycker att det är en spännande motbild till mycket annat i tillvaron som vill få mig att må bra men inte allt för sällan är destruktivt.

Läs gärna mer här

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Välmående trötthet

image119
Onsdag 22.19
Passerar just Norrköpin efter en heldag i Linköping. Det känns bra att befinna sig i "köping-riket". Från "Lin" och "Norr" är det inte långt till "Jön". Hela denna dag har varit väldigt bra. Mycket bra jobbdag, givande och utmanande. Hela kroppen är varm av trötthet men det är en välmående trötthet.
Dessutom är dagen kryddad med att flera av mina säkra källor för att formulera verkligheten skriver något om gårdagens match mellan Skellefteå och HV71.

Det känns riktigt stort och det mest befriande är att fortfarande är allt en enda stor bonus. Ingen ångest över reslutatet eller hot om nedflyttning ... Det är helt enkelt bara glädje!

Ska hämta ut bilen från verkstaden imorgon... lite smolk i glädjens bägare men det kunde ha varit värre.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

... inte speciellt viktigt alls

image118

Just nu, utanför mitt fönster

Temperatur:   6°C
Känns som:   3°C
Vind:   3.9 m/s
Vindriktning:   Syd
Solen går upp:   6:18
Solen går ner:   17:39

... tiden är lunch och det regnar!

Tycker det är lite roligt att jag får hjälp med att veta hur temeraturen känns. Uppgifterna gäller Stockholm och är hämtade från SuperStart.

ångestladdat ...

image117

Få saker gör mig så nervös, obalanserad och lätt uppgiven som problem med bilen. Just nu befinner jag mig i det tillståndet. Bilen startar inte det luktar bränt ... verkar det bra? Det kan vara startmotorn, batteriet, elfel ... eller precis vadsomhelst ... det enda jag vet är att:

- det blir dyrt
- jag får ångest och blir handfallen
- när bilen är urfunktion behöver vi den extra mycket
- jag är helt utelämnad till en bilverkstad som pratar ett språk som jag inte begriper

... som tur är köpte jag en ny Laphroaig på båten i onsdags :)

Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Nu är vi glada och nu ska vi vara stolta!

image116

... det är så roligt att vi är där nu. Äntligen slutspel.

Själv hyllar jag denna dag med att bära en vacker t-shirt.

- hur gör du?

Bilder från en lunch ...



Jag tog en promenad i vårsolen för att bevista ett arbetslivsseminarium i S:t Jakobs kyrka:
- Chef i sandlådan. Ola Berggren, VD och coach talar utifrån sin bok ?Ledarskap på sandlådenivå?
... stod det på inbjudan. Riktigt bra - rappt, lättuggat och tänkvärt!

Mest överraskande var inte att det var bra - det brukar det vara på dessa seminarier - utan att det var fulla kyrkan med människor som liksom jag valt att tillbringa lunchen till matnytitgheter för både kropp och knopp. Vid tidigare besök har det varit väldigt luftigt i bänkarna. Det finns 70000 människor som har sin arbetsplats i S.t Jakobs närhet. De vill vara en vardagskyrka - sju dagar i veckan

... jag hoppas de lyckas!

Här kan man läsa mer om vad som händer i St.Jakob.

Jag fick också nya numret av Sthlmsliv som församlingen ger ut- snyggt och relevant är min spontana reflektion. Lite nedbantat sen förra numret men jag tror det kommunicerar med den tänkta målgruppen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,