Humor

image62

image61


...idag lovar Aftonbladet en unik prognos.

Så blir temperaturen SMHI:s kartor visar att temperaturen i slutet av november blir under det normala i södra Sverige och över det normala i norr.

Vad ligger bakom denna nyhet, några teorier:
  • vinterdäckstillverkare och däckbytarfirmor
  • solreseförsäljare
  • vasaloppsarrangören
  • "stop global warming" - gruppen på Facebook
... eller har du ett annat förslag? Bästa teorin vinner priset  - en lunch på tu man hand :)

Uppiggande ...

image60

Jag hänvisar till läsning av denna
länk. Jag blev trött imorse men läsning av den länken piggade upp.

- Tänk så lite det behövs ibland :)

Tröttnar ...

image59

Surfade runt för att söka god input inför helgens arbete. Av en slump hamnade jag på tidningen
Världen idags ledare. Den hade inget med mitt ämne att göra men jag ögnade artikeln ändå - och tröttnade. Angående ny äktenskapslag skriver ledarskribenten bland annat:

"Genom en lagstiftning som kan omfattas av alla formas en stabil och rättvis samlevnadsnorm, som betonar gemensamt ansvar, som ger barn trygghet, som fördelar resurser rättvist och som på smidigt sätt låter generation följa generation. Detta är själva motivet för en äktenskapslag. Det handlar inte, som ofta hävdas i den ytliga debatten, om att tillhandahålla ett ceremoniel eller en inramning till en bröllopsfest utan om att ge de bästa förutsättningar för att stärka samhället nu och i framtiden."

Det låter ju klokt, och är inte så svårt att hålla med om. Det som är otäckt är att det som menas med "alla" är inte alla. De som inte delar hennes värderingar och åsikter finns inte inom begreppet alla.
- Vad kallas vi då?

Det finns mycket tok i texten, en verklighetsbeskrivning och frågeställning som jag tycker är riktigt magstark. Begrepp som "alla", "medborgare", "dagens unga" osv. används som om det inte finns något annat synsätt än hennes ... huuvva (norränskat uttryck för otäcka rysningar i kroppen)
- Varför så rädd?

Jaja... nu återgår jag till annat jobb

Roligt ...

image58
...hörde just en nyhet om att magasinet Existera har vunnit pris. Juryns motivering var:

?En ny tidskrift som nog överraskar till och med ägaren, med ärliga, fräcka, genomtänkta grepp. Den tacklar det mesta som varit tabu i målgruppen och gör det på ett smakligt , intelligent och intresseväckande sätt. Och med en kraftfull layout som mer lyfter fram innehållet än tidningen själv. Den har ett innehåll som gör att man kan tro att de kommer att bjuda på, och själv få, ett gott liv. Det blir spännande att existera med Existera."


Läsvärd, och kul att det uppmärksammas!

Läs mer

Det kommer tillbaka ...

image57

- tog ett stort kliv vidare i livet igår kväll genom att köpta en varmkompost.
Länge har vi haft svårt att se några nackdelar och hinder för att göra detta inköp men det har inte blivit av men nu är det gjort. Vi  känner oss som nya och lite bättre människor genom att dra vårt strå till den miljövänliga stacken.

Så från och med nu kommer matresterna, kaffesumpen, askan med mera att återkomma som matjord. Under dagen går vi också vidare i vårt recyclade liv med att köpa en kompostkvarn ... det sägs vara bra.

Kul kväll, ikväll ...

image56

Ikväll blir det en härlig kulturkväll.
Diselverkstaden bjuder på klassmusik och extra kul naturligtvis att känna folk på senen. Den bästa saxofonist som jag känner och har byggt altan ihop med visar upp sig från sin bästa sida.

Det ska bli riktigt roligt!

Givmild ...

image55

...Paris Hilton reser till Rwanda för att idka välgörenhet. Men hon är lite rädd.

Egentligen ska man inte ge den stackars flickan mer uppmärksamhet än vad hon redan får men jag har inte så många läsare på bloggen så världens goda dräneras nog inte så mycket för att jag uppmärksammar henne här.

Tyckte bara detta var en av
DN´s sämsta nyhet för dagen...



Rad 1, plats 7-8

image54

...ikväll är det dags för första matchen på plats.
Skellefteå AIK kommer till Södertälje för att förhoppningsvis bärga tre nya poäng. Det känns oerhört spännande och kul att äntligen få ... skrika, hoppas, tvivla, jubla, förtvivla, svettas, glädjas mm.

Helt enklet bli som en människa igen ;)

Följ direktrapporten
här




Varning, reklam ...

... gjorde ju reklam för en bok häromdagen. Om man tycker det är jobbigt att läsa och vill uppleva härligheten live istället så vill jag gärna göra reklam för detta:

       
Föreläsning 9 oktober kl 17.30-19.00 i Medborgarhuset
        Finns Gud? Vem är Gud?
        Prästen Olle Carlsson pratar utifrån sin bok Kristendom för ateister.
        Tid: 9 oktober kl 17.30-19.00
        Pris: 80 kr (gratis för studerande, arbetslösa och andra med låg inkomst)
        Anmälan: stockholm-gotland[a]sensus.se eller 08-615 57 00
        Läs mer
här




... förövrigt så funderar jag fortfarande på om inte båt är svaret på en av livets frågor

I baksätet ...

... färden går genom ett gråmulet Stockholm. Destinationen är Resarö och jag är uppkopplad. Med möjlighet till ständig uppkoppling som följer med mitt nya 3g internet, kan jag kommunicera med övriga världen från baksätet

- Är det bra?

... behöver kanske inte värderas!

Hamnade i tunnel och helt plögtsligt bryts uppkopplingen, katastrof....



image52

Ska börja läsa en ny bok nu, Kristendom för ateister av Olle Carlsson
På bokens baksida kan vi läsa:
"I vår prestaionsinriktade kultur känner sig många otillräckliga och har låg självkänsla. Vi vågar inte tro att vi är älskade som de vi är [...] Jag tror inte på Gud. Men jag tror på något, så låter nog den vanligaste trosbekännelsen idag"

Jag tror boken kan vara bra, och jag tror han har mer att säga om självkänsla än Mia Törnblom ...

Vill nån köpa ...

image50

Funderar på att sälja min motorcykel. Kanske känner du någon som när en dröm om att bara använda två hjul ist för fyra.
Vad jag förstår så är den i väldigt bra skick.
- Aprilia Pegaso 650 är dess namn ...

Vill ha en båt ist ...*ler*


2 grader i natt

image49

 ...nu måste vi nog slå på värmen hemma. Jag drar mig i det längsta och tycker man ska spara på miljö och pengar men nu får jag nog snart ge mig, avvaktar dock ... det kan ju komma en ny högtrycksrygg med lite värme. Dumt att chansa ...:)

Det slog mig igår att jag är dålig på att komma hem.
Då borde man ha energi för att dra sitt strå till hemmastacken i form av matlagning, städning och annat engagemang men jag är bara så trött ...
Det blir dubbelfel på något sätt. Efter att ha varit borta tre dagar ligger man ju liksom lite back när det gäller famijärt ansvarstagande, då borde man inte lägga sig och vila och fortsätta med sitt o-ansvar ...
- Här finns något att jobba med ...