Snart slut ...

... på denna arbetsvecka. Trött och nöjd ska jag snart bege mig mot Dalarna för ett besök hos svärföräldrarna. Blir ett trevligt dygn med vila, promenader, mat och prat.
Tillbaka i Sthlm på Söndag och då blir det fullfart med förberedelser inför att måla om huset. Nästa helg startar arbetet. Ser fram emot att ha det gjort, vet inte om jobbet blir lika kul men när man väl är igång så brukar det gå bra. 




Mäktigt att läsa ...

...om Henke Larsson. Han avgjorde gårdagens Champions Leauge final genom två riktigt fina målpass.
Hur stor kan man bli
Undrar om någon "bänkspelare" någonsin har varit lika populär i sin klubb som Henke Larsson. På många sätt verkar han vara lagets viktigaste spelare trots att ha allt som oftast börjar på bänken och spelar med världens bästa spelare. Det är stort av en liten man från Skåne. Jag anar att kombinationen av hjärta, hjärna och fötter är det som går hem och gör hans status overkligt hög - han är verkligen stor. Kanske den största fotbollsspelaren Sverige har haft genom tiderna. Det trodde jag inte när han sprang om kring i rastaflätor och lurade målvakter i fotbolls-VM 94. Han kunde bli bra trodde jag men inte så här stor.

- Grattis Henke, grattis Helsingborg, grattis Sverige...

Sorg i rutan ...

... Bartletts era är över
           
Nu lämnar president Jed Bartlett Vita huset för gott. På söndagskvällen amerikansk tid visas det allra sista avsnittet av serien "Vita huset".

Serien gick i sju säsonger, fick Emmy för bästa tv-drama fyra år i rad och slog första året rekord med nio Emmys för en säsong.

Vid premiären 1999 var Bill Clinton USA:s president. Serien hyllas nu i USA för sin rättvisa skildring av både demokrater och republikaner; trots att demokraten Bartlett (Martin Sheen) suttit kvar vid makten under hela tiden har motståndarna, republikanerna, alltid skildrats på ett värdigt sätt.

- "Vita huset" gav en sorts utopisk bild av en president som vi önskar att vi hade men som den politiska processen aldrig kan ge oss, säger tv-forskaren Robert Thompson på Syracuse University till Reuters

- en tråkig nyhet, ärligt stueln från svd.se.

Är det någon DVD jag skulle vilja ha så är det alla säsonger av Vita Huset - en maklös dokumentär :-)

Kul med nyupptäckter ..

.. av gamla skivor. Lyssnar just nu på Airplay och kommer med glädje ihåg 80-talet och den nyinköpta luxmanstereon. På den tiden var Luxman kvalitetsmärket idag vet jag inte vilket märke som är mest på. Minns att jag använde sommarjobbets pengar för att köpa kvalitet. Hade inte råd med en radiodel och det ångrar jag än idag. Pappa hjälpte till att bygga hemmabyggda högtalare, stora skulle de vara med många tum i basen. Det blev tunga as i språnskiva som flyttat med mig några gånger men nu vet jag inte var de finns. Tror att de befinner sig i släktens närhet men kan lika gärna befinna sig på en soptipp...






Järnspett är ...

.. vårens bästa inköp. Håller på att rensa vår bakgård från buskar, mindre träd och allmän oreda. Allt i syfte att få plats med en gäststuga till nära och kära.

Efter att jag bröt av en kvalitetsspade insåg jag att en ny spade och ett järnspett skulle kunna vara lösningen på mina underjordiska problem. En buske eller träd går ju inte bara att kapa, undervegitationen måste också bort. Nu är jag ägare till ett spett och det går lysande. Det går så bra att jag i ivern att finna syrenens alla rötter var nära att kapa vattenledningen med ett välriktat hugg.

- Kunde ha blivit ett kostsamt spett...

Köpte mig en vinkelsplip här om dagen också, känner mig inte riktigt lika bekväm med den. Men premiäranvändandet gick bra iaf. Hoppas det dröjer länge till dess den behövs igen :-)

Insikten ...

... att jag har allt mindre tid och möjlighet att blogga grämer mig. Jag inser ju att frekvensen av inlägg hör ihop med intresset för bloggen. Å andra sidan har jag nog aldrig tänkt mig att min blogg ska bli startsida för hela nationen.

Hur som helst så fortsätter jag att komma med inlägg med blandad frekvens. Ibland något klokt ibland bara strunt.

Lite nytt sen sist:
- Ny tränare i AIK - Guldtränaren från Färjestad. Känns mycket bra, han verkar vara årets hockeyfynd på ledarsidan.
- Jag har fått nytt kontor med viss utsikt mot medborgarplatsen. Med mycket fantasi och god vilja finns en viss känsla av Rom när man tittar ut över piazzan. Dessutom har jag full utsikt över Sofia kyrka och Moskén. Har haft det sämre.
- Fick föresten höra häromdagen att Trollbäcken, där vi bor, påminner om Nya Zeeland. Det känns stort ...
- Körsbärsträdet blommar på baksidan av vår tomt, häggen är några dagar bort och likaså äppelträden. Det lutar åt rätt håll just nu ...
- Har dessutom höj och säkbart kontorsbord, lyx!

Summan av alla små goda ting är just nu i rätt fas ...

Nivåskillnad på ...

... olika inlägg. Jag har hört och läst ganska mycket kring den utställning som ska äga rum på kulturhuset i höst. Göran Skytte har talat, ledarskribenter på svenskan mfl har skrivit. Alla med samma udd, förflackningen av kyrkan ...

I kyrkans tidning skriver Lisbeth Gustafsson det jag själv önskat jag hade kunnat formulera.
Här kan du läsa  vidare ...