Nu skriver vi strax 2008

image78

Dags för bokslut och dags för restart.

Nu är nyårsafton och det är strax tid att åka till vänner på nyårsmiddag. Trevligt värre trots att en tredjedel av sällskapet ligger hemma i magsjuka.

Året slutar med en trasig mobiltelefon, två vuxna tonåringar på varsin festlighet, en yngre tonåring på läger. TIden för grevinnan och bejänten är ändrad och i princip gröna gräsmattor. Inga djupare analyser kring detta, har också just hittat en båt på blocket som ropar på mig ... nån som vill ha en andelsbåt i Sthlm?

Galna ungdomar har hittat en ny hobby i Sthlm. De skjuter fyrverkeripjäser på varandra ... hur dumt kan det bli. Det är alltför många som helt tappat begreppet om vad som bara är dumt och vad som är väldigt, väldigt dumt.
Det är inte så att man är helt utan oro en sådan här kväll...

Gott nytt år alla vänner och läsare!

P1 och det kvardröjande

image77

Jag brukar ju vurma för public service. När nytt år inträder går min önskan i uppfyllelse om höjd avgift. Det svider lite men kvalitet kostar och tv-licensen är förhållandevis billig. Jag hörde någon Munkhammar igår som förfasade sig över att han betalade för satsningen om August Strindber som SVT gjort. Han ville inte göra det ... nähä ock. Jag förstod faktiskt inte vad han menade. Allt är självklart inte bra och det som faller i min smak men uppdraget och leveransen tycker jag är högkvalitativ.

Nu på morgonen har jag lyssnat på P1.

"-Utan smärta inget liv", var den relik som dröjer sig kvar hos mig.

- Vad dröjer sig kvar efter en stund framför TV3 eller Kanal 5?

 


teologi.nu

image76

...det är trevligt att teologin är på frammarsch.

I månadsskiftet januari/februari är det
teologifestival  i Uppsala med det uttalade syftet att vrida och vända på teologiska spörsmål. Förr mig känns det som något av en motsats till många av de konferenser som erbjuds titt som tätt. Rubriken för teologifestivalen är Strömmar av levande vatten .... känns friskt tycker jag!

Idag läser jag i tidningen Dagen att P1´s filosofiska rum får en ny kollega i programtablån. I januari startar ett nytt program, Teologiska rummet ... det ser jag fram emot. Jag har många gånger sagt att radio- och tv-avgiften är i lägsta laget, man får så oerhört mycket för pengarna. Det står jag fast vid!

Livsfrågorna blir allt mer en del av det offentliga samtalet, och konstigt vore det väl annars ... eller?

Jaha, hur blev det här då?

image75
Det har blivit jul hemma - stjärnorna är uppe, gardinerna utbytta, adventsstakarna på plats, t.o.m julmusik kommer ur högtalarna.

- Det är trevligt och kul, ombonat och hemma.

Å andra sidan ... det har regnat i två dygn nu