Mögel i bogen ...

... så här på årets sista dag gjorde jag en jobbig upptäckt. Jag har tagit ett kliv ur kära mors monopolställning som renbogs-tillredare och för första gången gjort i ordning denna fantastiska jul-delikatess själv. Resultatet var formidabelt , framförallt med tanke på  att jag är en tämligen tafflig kock.

I alla fall, när  jag idag tog fram den efter minisemester hos svärfars upptäckte  jag små gröna otäcka odlingar på det goda köttet - mögel!

På något sätt så blev det den definitiva punkten för julen 2006, ingen återvändo. Bogen räddades så gått det gick men mycket fick skickas till tippen.

Nu tar det nya året vid - renbogen finito, ny regering, påskstugan bokad och dimma över Stockholm denna nyårsafton - förhoppningsvis blir klimatfrågan högt på dagorningen under året som kommer ...

Nu är glada julen snart ...

...slut, julegranen står kvar men flagnar på barr allt mer.

Det har varit en bra jul, snäll tomte kul besök och (alltför) mycket och god mat. Julen har också till syfte att vara lite ledig och ha tid för sådant som man inte annars hinner. Tror det är just det jag har haft tid med, tid att göra ingenting utan bara umgås. Får verkligen skatta sig lycklig att man har familj och nära släkt som man gärna umgås med. Att det inte är självklart har jag för många bevis på. Känner mig rikt begåvad med nära och kära som är viktiga för mig.

Var på julotta, oj vad tidigt men en god tradition. Någonstans så är det som ett ankare som håller fast mig i vad som ändå är viktigt att komma ihåg bland all skinka och inslagna paket.

Sökte en länk som kunde ge texten till Ylva Eggehorns Innan gryningen. En fantastiskt psalm som rymmer mysteriet som vi idag kallar Jul ...

God fortsättning vänner!

Grön jul ...

... men skön jul.
Ser verkligen fram emot jul, ledighet och glada besökare. Det är inte mycket på väderkartan som signalerar jul men i hus och hem är stjärnor och gardiner verkligen högtidsanpassade. Doften av nybak och granbarr börjar också göra sitt intåg. Kul tycker jag!


500 meter linneduk

... rapporteras från Nobeldukningen och rysligt fint porslin.

På TV just nu är det två nyheter som präglar utbudet. Ett uppskjut i rymden och en dröser nobelklänningar. Jag har väldigt svår att gå igång på detta.

Uppskjutet är iofs faschinerande att det övht går men är det verkligen försvarbart med dessa enorma resurser som åker upp i rymden. Läste att en svensk journalist som var på plats nu kände sig redo att sluta sin karriär för han kommer inte vara med om något större. Hur tänker man då? Finns inget kvar att uppleva eller bevaka ... stackars människa. Behöver jag säga att det var en kvällstidningsjournalists ... med tunga meriter från skvallerpressen...

Förövrigt var jag på ett verkligen trevligt bröllop igår. Tack Lisa och Simon. Kul med goda vänner och goda människor i stor skala!