Klokt från käre bror

Har snott lite text från en annan blogg som min bror har författat. Klokt och viktigt tycker jag!

"Har tänkt skriva många gånger och tacka för bloggen (tyvärr inte denna blogg alltså...), men det har inte blivit av. Men när nu ämnet blev livsviktigt kan jag inte låta bli.
Delar sedan några år tillbaka din kärlek till regniga höstar och har dessutom svårt för alltför soliga och torra somrar. Skulle du fråga så ogillar jag också snöfattiga vintrar - av många skäl. Men framförallt därför att vi bor utanför det kommunala vattenledningssystemet och istället hämtar vårt livsviktiga vatten 6 meter under jord och ett par meter söder om vedboden. Jag kan fortfarande minnas när yngste sonen en novemberkväll för några år sedan kom springande och sa: - Det kommer inget vatten ur kranen i köket! Två torrår hade slutligen gjort slut på vattenmagasinet och vattnet kom inte tillbaka förrän den 5 maj året därefter. Tar sedan dess inget för givet när det gäller naturen och ännu mindre vattnet. Har förgäves försökt få familjen med på att utnämna 5 maj till en extra tacksägelsedag med samling runt brunnen där vi i tacksamhet skulle kunna utbringa en vattenskål och kanske sjunga en lämplig sång, men har hittills fått stå där själv ödmjuk och tacksam. Har sedan dess relativt svårt för de som alltför självklart sätter likhetstecken mellan vackert/bra väder och torrt väder.

Förresten. Höstens starkaste upplevelse av nåd har nog med regn att göra. Efter den otroligt torra sommar vi haft i norra västerbottens kustland så pekade alla mätningar i brunnen tidigt i höstas på ännu en vinter med vattentorsk. Men efter en underbart blöt höst och en mätning i förra veckan verkar det som att vintern och vattnet är räddat. - Det är nåd, ja underbar nåd!"



... ord som ger perspektiv på tillvaron! Tack broder


Kommentarer
Postat av: Pär

Du skulle behöva sno från många bloggar, så att någonting skulle hända på sidan!

2006-11-12 @ 16:07:00
Postat av: Pär

Du skulle sno från flera bloggar så att någonting skulle hända på din sida !

2006-11-12 @ 16:08:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback